Mitsun ratissa yli 30 vuotta

Tiesitkö tätä? 

 

Tiesitkö, että me olemme myyneet Kurikassa uusia Mitsubishejä vuodesta 1976? Mitsubishi on ollut meidän ihan ensimmäinen uusi automerkki. Aivan heti Mitsubishi-sana ei taipunut eteläpohjalaiseen suuhun, kuten tuo alla oleva mainos "oikeinkirjoituksellaan" näyttää. Tuttavallisemmin tätä "Mitzu Pitshiä" kutsutaankin ihan vain Mitsuksi.

 

yksipä poika avaa Kurikassa

 

Useille paikkakuntalaisille on vuosien varrella muodostunut jonkinlainen kosketuspinta Mitsubishiin. Monet muistelevat vielä Trediaa, Cordiaa, Sapporoa, Sigmaa, Lanceria jne. PItkä yhteinen taival Mitsubishin kanssa on ollut kurikkalaisilla Pekka ja Marja Haapojalla, jotka kutsuimme muistelemaan menneitä kahvipöytäämme.

 

Haapojat ja Mikko 1

 Pekka ja Marja Haapoja sekä Mikko

 

Pajerosta se alkoi

 

Pekan ja Marjan ensimmäinen Mitsubishi tuli perheeseen vuonna 1988 ja se oli järeä Pajero. Matkan varrella tällä pariskunnalla on ollut muun muassa Galant, tila-auto Space Wagon ja nyt alla on jo kolmas Outlander.

 

Autokauppoja on tehty pääosin autoliikkeessä, mutta toki myös esimerkiksi Pitkä-Jussin markillakin on kauppoja kätelty. Paikallisen hotelliravintolan illassa perheeseen tuli valittua Galant, jota koko porukka muistelee hienoksi autoksi. Niin hienoksi, että Pekka etsi silloin pitkän suoran tieosuudenkin testatakseen Galantin vauhtia; yli kahtasataa kuulemma kulki! Galantin tarjotessa nopeaa vauhtia tarjosi Space Wagon puolestaan isot ja muunneltavat tilat nelilapsiselle perheelle, muistelee Marja.

 

Galant

Mitsubishi Galant vuosimalli 1996-2003.

 

Outlander -kokoa ja turvaa

 

Nyt Haapojilla on kolmas Outlander. Outlander kuuluu isompaan maasturiluokkaan, jonka saa 5- tai 7-paikkaisena, etu- tai nelivetona, bensiinimoottorilla tai ladattavana hybridinä. 

 

Marjaa ja Pekkaa miellyttää erityisesti Outlanderin koko. Painava auto tuo turvallisuuden tunnetta liikenteessä ja myös mahdollisessa kolaritilanteessa. Pariskunnalla on monta lastenlasta ja Marja tuo turvallisuuden lisäksi esiin myös sen, että korkeaan autoon on helpompi laittaa turvaistuimia kuin matalampiin autoihin. Haapojille ei tulekaan enää matalia "ihmisautoja" (Pekan nimitys henkilöautomalleille) vaan tässä taloudessa pysytään jatkossakin korkeammalla istuttavissa autoissa.

 

Outlander punainen

Mitsubishi Outlander.

 

Almanakka sen kertoo

 

Kysyttäessä miten kaupanteko on meidän kanssa onnistunut, on Pekalla vastaus valmiina. "Hyvä myyjä, joskus kovin innokaskin!", Pekka naurahtaa. Haapojat noudattavat nääs aika tarkasti viiden vuoden vaihtoväliä ja joskus Mikkoa on "joutunut" muistuttamaan almanakkaan katsomisesta, kun hän on ollut liian ajoissa asialla.

 

Paitsi kalenterista Haapojat ovat pitäneet autokaupassa kiinni myös siitä, että aina pitää olla pari vaihtoehtoa, joiden välillä vertailla. Mitsubishin pariin heidät tuo viiden vuoden takuu (tai 100 000km) ja toimintavarmuus; "automurheita ei ole ollut", molemmat sanovat. 

 

"Toimintavarma auto. (Mitsubishi)"

  

Luottamusta ja rentoutta

 

Kuten olemme huomanneet  ja monesta suusta kuulleet, on auton huollolla merkitystä; toimiiko huolto, kuunnellaanko asiakasta, onko hintataso ok jne. Myös Pekka ja Marja arvostavat, että huolto löytyy omalta paikkakunnalta ja se toimii. "Huolto on aivan ykkönen!", Pekka sanoo heti. Hän kertookin vastaavansa aina myös asiakastyytyväisyyskyselyihin poikia kehuen. (Terveiset ja kakku on välitetty huollon "poijjille").

 

"Huolto on aivan ykkönen!"

 

Autokaupanteossa on molempien mielestä ollut aina mukavaa se, että kaupan yhteydessä on sovittu myös jatkosta hyvin ja lupaukset pidetään. Ja toki tuttuun taloon on aina helppo tulla ja kahviakin on aina saanut. Lopuksi Marja ja Pekka haluavat vielä tuoda esiin tärkeän asian - luottamuksen. Luottamus on tärkeää ja pitkässä asiakassuhteessa se on pysynyt.

 

"Erittäin tärkeänä olemme pitäneet sitä, että kaupankäynti on ollut aina

myyjän ja ostajan välillä  rentoa ja luottamuksellista".

 

Ja rentoutta piti sisällään tämäkin kahvitteluhetki! Kiitämme leppoisasta, paljon muisteluja sisältävästä juttuhetkestä Marja ja Pekka!

 

-Matleena-

 

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi L200