Hoivatyötä Lämpimällä Sydämellä -ja Hyundailla

Julkaistu 12.08.20 | klo 13:32 | kategoriassa Asiakastarina


Hoivatyötä Lämpimällä Sydämellä – ja Hyundailla

 

Lämpimällä Sydämellä Oy on vuonna 2018 perustettu hoiva-alan yritys, joka tarjoaa kotisairaanhoito- ja hoivapalveluita asiakkaan omassa kodissa. Yrityksen toiminta-alue on Etelä-Pohjanmaa, Kurikka, Ilmajoki ja Seinäjoki. Meillä oli ilo ryhtyä tämän yrityksen autokumppaniksi. Tutustutaan vähän yritykseen.

 

Hoivatyötä lämpimällä sydämellä

Yrityksen perustaja Karita Kuusio on työskennellyt koko työikänsä sairaanhoitajana. ”26 vuotta olin tällä alueella sairaanhoitajan töissä ja tykkäsin työstä hirveästi”, hän kertoo. Kun julkinen puoli alkoi vähentää kotona tehtäviä hoivapalveluja, alkoi Karitan puhelin soida; tuttuun ja tykättyyn sairaanhoitajaan oli helppo ottaa yhteyttä. Juuri nuo monet yhteydenotot saivat Karitan ajattelemaan oman toiminnan perustamista ja lopulta ajatukset johtivat siihen, että vuonna 2018 perustettiin toiminimi Lämpimällä Sydämellä.

 

Sivutoimisesta yrittäjyydestä kasvuyritykseksi

 

Aluksi Karita teki töitä sivutoimisesti, mutta lyhyen ajan kuluttua ryhtyi jo päätoimiseksi yrittäjäksi. Kauaa tuota vaihetta ei kuitenkaan kestänyt. ”Ehdin toimia päätoimisesti yksin kaksi viikkoa, kun minulta kysyttiin, olisinko valmis palkkaamaan muutaman työntekijän”, hän muistelee. Parin viikon pohtimisen jälkeen yritykseen oli palkattu kolme työntekijää ja tuosta hetkestä on kasvettu nopeasti; 2019 maaliskuussa perustettiin Lämpimällä Sydämellä osakeyhtiö ja tällä hetkellä yritys työllistää jo 16 työntekijää.

 

Peruutuspeilistä vakionopeussäätimeen

 

Nyt kun katsellaan vähän peruutuspeiliä, muistaa Karita ajatelleensa ”olinko hullu, kun ryhdyin tähän”. Alkuperäinen ajatushan oli ollut vain itsensä työllistäminen. Kuitenkin täynnä olevat kalenterit ovat luoneet uskoa omiin valintoihin eikä ”hätäjarrutusjärjestelmille” ole ollut tarvetta. Päinvastoin, kaasua on painettu rohkeasti! Jarrujen käyttö jatkossakaan ei liene tarpeen, koska hoivatyön tarve tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Toki, yrittäjä kuin yrittäjä toivoo välillä, että tekemisen tahdin voisi asettaa vakionopeussäätimeen.

Sydämeltään kurikkalainen

 

Yrityksen kasvaessa Karita alkoi pohtia autojen hankintaa yrityksen käyttöön ja hän otti yhteyttä meihin. ”Vaikka elämä on kuljettanut minut asumaan eri paikkakunnalle, halusin hankkia autot juuri Kurikasta”, hän sanoo. Tämä ”sydämeltään kurikkalainen” nainen haluaa muutenkin suosia hankinnoissaan mahdollisimman paljon syntymäkaupunkiaan. ”Täällä on sellaista yhteen hiileen puhaltamista”, hän luonnehtii alueen yrittäjyyttä.

 

Autovalinta

 

Tapaamisessamme pohdimme yhdessä millainen auto ja millainen hankintatapa palvelisi yrityksen toimintaa parhaiten. Valinta osui Hyundai i10-malliin, jossa on hyvät ja riittävät varusteet. Totta kai myös Hyundain pitkä takuu, 5 vuotta ilman kilometrirajoitusta, vaikutti päätökseen. Asiat tapahtuivat nopeasti ja aurinkoisena heinäkuun viimeisenä päivänä luovutimme viisi uutta Hyundai i10:iä yrityksen käyttöön.

 

 

Jälkitunnelmat

Nyt kun autot ovat olleet yrityksen käytössä muutaman viikon, on käyttäjien palaute ollut kuulemma positiivista. Entä mitä yrittäjä itse tuumaa? ”Jos autoja on ollut vapaana, olen heti hypännyt itsekin ajamaan”, Karita naurahtaa. Hienoa!

 

Kiitämme luottamuksesta ja toivotamme menestystä, lämpimin sydämin.

-Mikko ja Matleena-