Uusi Hyundai KONA hybrid

 KONA Hybrid gallery7

 

Hyundai KONA hybrid

 

Kona-perheen uusin jäsen hyödyntää sähköenergiaa, jotta voit ajaa pidemmän matkan bensiinilitralla. Sinun ei tarvitse erikseen ladata akkua tai muutenkaan muuttaa ajotapojasi. Täysin uudessa Kona Hybridissä on sekä bensiinimoottori että sähkömoottori, jotka yhdessä tarjoavat erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja vähentävät päästöjä.

  • Rohkea ulkomuoto
  • Erinomainen polttoainetehokkuus
  • Monipuolinen SUV-malli

 

Päästöjen vähentämisen ei tarvitse olla tylsää – Kona Hybridissä yhdistyvät huomiota herättävä ulkonäkö ja optimaalinen polttoainetehokkuus.

 

Oletko valmis huippuluokan polttoainetaloudellisuuteen? Hybridi ei vaadi akun lataamista, oman ajotyylin muuttamista eikä muitakaan kompromisseja. Ota käyttöösi edistynyt teknologia, sillä edistys jatkuu – matka jatkuu.

 

Edistys jatkuu – rohkea ulkomuoto

 

Uuden Kona hybridin itsevarma ja yksilöllinen ulkomuoto noudattaa palkittua muotoilua, joka on jo tehnyt Konasta menestyksen. Veistokselliset linjat ja tyylikkäät muodot tekevät Kona hybridistä ilmeikkään kaikista kulmista katsottuna. Ilmaise omaa tyyliäsi yhdistelemällä Kona hybridin värejä. Saatavana on katseen vangitseva tehostevärinen katto – valittavissasi on 27 erilaista väriyhdistelmää kymmenestä ulkovärivaihtoehdosta ja kahdesta kattovärivaihtoehdosta.

 

Kona Hybrid ulkoasu

 

Itsevarma ja yksilöllinen Kona hybrid on suunniteltu kääntämään päitä ja vähentämään päästöjä.  Rohkea ulkomuoto, muhkean veistokselliset linjat, virtaviivaiset led-valot ja ainutlaatuiset yksityiskohdat korostavat auton luonnetta puhdasverisenä Hyundain SUV -mallina.

 

Kona hybrid sivulta

 

Hienostuneet sisätilat

 

Kona hybridin sisätiloissa nautit laadukkailla materiaaleilla luodusta poikkeuksellisesta mukavuudesta ja hienostuneesta tunnelmasta. Tyylikäs valkoinen sisätilojen väripaketti kuuluu vakiovarusteluun. Ilmansuuttimien ja vaihteenvalitsimen paneelin ympärysten valkoisten tehosteiden vastapainona ovat kiiltävän mustat yksityiskohdat ovenkahvoissa, ohjauspyörän puolassa ja ilmansuuttimien reunuksissa. Myös istuimissa on valkoinen tehostetikkaus.

 

Valinnanvaraa väripaketeissa

 

Tehosteväreinä limenvihreä, oranssi, punainen tai harmaa. Valitse omasi! Värikkäät somisteet ovat osana Style-varustetasoon lisävarusteena saatavia verhoilupaketteja.

 

KONA Hybrid gallery11

 

KONA Hybrid gallery8

 

KONA Hybrid gallery9

 

 KONA Hybrid gallery10

 

Tehokas hybridi

 

Polttoainetehokkuuden uudelle tasolle vievän Kona hybridin kaltaista autoa et tapaa usein: se on hybridi, jossa hauskuus on pääroolissa. Urheilullisessa SUV-mallissa on bensiinimoottori suorasuihkutuksella ja korkeajänniteakusta voimansa saava sähkömoottori. Yhdessä ne tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn tuottaen 141 hv:n tehon ja 265 Nm:n väännön. Kun tähän dynaamiseen yhdistelmään lisätään kuusivaihteinen urheilullinen automatisoitu kaksoiskytkinvaihteisto, ajaminen on hauskaa, vääntöä on tarjolla runsaasti juuri silloin kun sitä eniten tarvitaan, ja kuitenkin polttoaineen kulutus on taloudellista.

 

kona hybrid tekniikka

 

Mikä on hybridi?

 

Täysin uusi Kona hybrid vie huippuluokan polttoainetehokkuuden uudelle tasolle: siinä on sekä bensiinimoottori että sähkömoottori eli niin kutsuttu rinnakkaishybridijärjestelmä. Moottorit toimivat yhdessä kanssa tarjoten erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja pienemmät päästöt. Hybridijärjestelmä vaihtaa huomaamattomasti poltto- ja sähkömoottorin välillä tai käyttää kumpaakin samaan aikaan ajotilanteen mukaan. Regeneratiivisen jarrutusjärjestelmän osana sähkömoottori auttaa hidastamaan auton vauhtia ladaten samalla akkua. Hybridin akku latautuu siis ajon aikana.

 

Bensiinimoottori

 

1,6-litrainen GDI-polttomoottori tuottaa 105 hv:n tehon luokkansa johtavalla energiatehokkuudella. Bensiinin suorasuihkutus hyödyntää jokaisen polttoainepisaran tehokkaasti.

 

kona hybrid moottori

Kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto

 

Kona hybridin innovatiivinen kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa luonnollisesti ja urheilullisesti, ja ajokokemus on todella miellyttävä. Polttoainetehokkuuden, käsivaihteiston reagoivuuden ja automaattivaihteiston mukavuuden yhdistävä vaihteisto tarjoaa entistä paremman kiihtyvyyden ja välittömän palautteen.

kona hybrid vaihteisto

 

Sähkömoottori

 

Nauti sähköisestä kiihtyvyydestä. 43,5 hv:n sähkömoottori tarjoaa erinomaisen väännön ja tehokkuuden. Sen kiihtyvyys on vakuuttavaa heti liikkeelle lähdettäessä.

kona hybrid shkmoottori

Korkeajänniteakku

 

Tehokkaan 1,56 kWh:n litiumionipolymeeriakun erinomaiset lataus- ja purkuominaisuudet maksimoivat sekä sähköllä ajamisen että energian talteenoton regeneratiivisella jarrutuksella. Koska akku on asennettu istuinten alle, Kona hybridin painopiste on tavanomaista matalammalla. Se parantaa auton vakautta ja ketteryyttä, ja tekee ajamisesta erittäin hauskaa.

 kona hybrid akusto

Polttoainetta säästävä ja päästöjä pienentävä ECO-DAS

 

Kona hybridin erinomaista polttoainetehokkuutta ja alhaisia hiilidioksidipäästöjä tukee ECO Driving Assistant System -järjestelmä (ECO-DAS). Kun navigointilaitteeseen asetetaan määränpää, ennakoiva energianhallintajärjestelmä analysoi reitin topografiatietojen perusteella ja määrittää parhaan tavan yhdistää akun ja polttomoottorin käyttö. Coasting Guide -toiminto ilmoittaa kuljettajalle, kun ajotilanne edellyttää hidastamista polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi.

 

Ylämäen ennakointi
Kona hybrid ennakoi edessä olevan ylämäen. Kun akun varaustila on alhainen, auto lisää hieman bensiinimoottorin käyttöä akun esilataamiseksi ennen ylämäkeä. Näin varmistetaan, että sähkömoottori voi avustaa ylämäessä, jolloin bensiiniä kuluu vähemmän.

 

Alamäen ennakointi
Jos akun varaus on riittävä, Kona Hybrid lisää sähkömoottorin käyttöä ennen alamäkeen ajamista polttoaineenkulutuksen minimoimiseksi. Sähköenergia kerätään takaisin alamäessä regeneratiivisella jarrutuksella.

 

Coasting Guide
Coasting Guide analysoi reittitiedot navigointijärjestelmästä ja ilmoittaa kuljettajalle, kun hidastamista on hyötyä. Mittaristossa näkyvä symboli ja äänimerkki kertovat kuljettajalle, että hän voi nostaa jalan kaasupolkimelta. Tavoitteena on vähentää polttoaineenkulutusta entisestään käyttämällä sähkömoottoria vapaalla ajoon ja minimoimalla jarrun käyttö. Coasting Guide on osa lisävarusteena saatavaa Navi Pack -varustepakettia.

 

KONA Hybrid gallery6

 

Hyundai SmartSense

 

Kona hybridissä on Hyundain uusin, kuljettajaa avustava huippuluokan aktiivinen SmartSense-turvallisuusteknologia, joka parantaa turvallisuutta ja antaa mielenrauhaa.

 

kona hybrid turvallisuus

Aktiivinen turvallisuusteknologia

 

Kona hybrid voi varoittaa mahdollisista vaaratilanteista ajon aikana turvallisuutta edistävillä ratkaisuilla, joihin kuuluvat muun muassa automaattinen hätäjarrutus ja kuolleessa kulmassa olevista autoista varoittaminen. Lisäksi kaistallapitoavustin kääntää ohjauspyörää pitääkseen sinut kaistalla suurella ja pienellä ajonopeudella.

 

Mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla (SCC ja S&G)

 

Mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla (SCC ja S&G) parantaa turvallisuutta ja tekee ajamisesta huolettomampaa säilyttämällä asetetun etäisyyden edellä ajavaan autoon ja pienentämällä tai suurentamalla ajonopeutta liikenneolosuhteiden mukaan. Pysähtelevässä liikennevirrassa mukautuva vakionopeudensäädin (SCC, Smart Cruise Control) säilyttää asetetun etäisyyden myös pysähdyksen jälkeen käynnistämällä moottorin uudelleen, kun edellä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle ja kuljettaja napauttaa kaasupoljinta. Mukautuva vakionopeudensäädin kuuluu Style-varustetasoon.

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

 

Takakulman tutkaa käyttävä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW, Rear Cross-traffic Collision Warning) pienentää riskiä törmätä lähestyvään kohteeseen, kun kuljettaja peruuttaa ahtaassa paikassa jossa on huono näkyvyys. RCCW tarkastaa tutkan avulla 180 asteen alueen auton takana risteävän liikenteen varalta ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein. Järjestelmä on osa Style-varustetasoon saatavana olevaa Safety Pack -varustepakettia.

 ristev liikenne

 

Kaistallapysymisavustin (LFA)

 

Kona hybridissä on kaistallapysymisavustin (LFA, Lane Following Assist). Käytössä ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–150 km/h.

kaistallapysymisavustin

 

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella (FCA)

 

FCA on edistynyt aktiivinen turvallisuustoiminto, joka varoittaa kuljettajaa hätätilanteissa ja jarruttaa tarvittaessa automaattisesti. Etututkaa ja kamera-antureita käyttävä FCA (Forward Collision-Avoidance Assist with Pedestrian and Cyclist Detection) toimii kolmessa vaiheessa. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi silloin, kun törmäystä ei voida välttää. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 9 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä. Järjestelmä on vakiovaruste Style-varustelutasossa, Fresh- ja Comfort-varustetasoihin sen saa lisävarusteena.

 

Kaistallapitoavustin (LKA)

 

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja etukameran avulla. Jos auto on ohjautumassa pois kaistalta, järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja voi tarvittaessa tehdä korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi takaisin ajolinjalle.

kaistallapitoavustin

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (BCW) kaistanvaihtoavustimella

 

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (BCW, Blind-spot Collision Warning) valvoo takakulmia tutkan avulla ja sytyttää varoitusvalon ulkopeiliin, jos se havaitsee toisen ajoneuvon. Kaistanvaihtotilanteessa järjestelmä varoittaa myös äänimerkillä, jos kuljettaja laittaa suuntavilkut päälle ja kuolleessa kulmassa on jokin ajoneuvo. Järjestelmä on osa Style-varustetasoon saatavana olevaa Safety Pack -varustepakettia.

 kuolleenkulman varoitus

Mukavuus

 

Kätevä, miellyttävä ja yhteydessä

 

Nauti saumattomasta liitettävyydestä ja elämää helpottavasta innovatiivisesta teknologiasta. Kona hybridin kyydissä jokainen matka on hyvä. Käytettävissä on laaja valikoima käteviä ominaisuuksia ja järjestelmiä, jotka tekevät kaikkien matkasta miellyttävän ja sujuvan

 KONA hybrid mukavuus

 

Mielenrauhaa takuulla

 

KONA-mallistossa on sama kattava 5 vuoden takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa. Korkeajänniteakun takuu on 8 vuotta tai 160 000 km.

 

 

 

5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa

Kuten kaikki Hyundait, myös uusi Kona hybrid on suunniteltu korkeimpien mahdollisten laatustandardien mukaan. Varmistamme laadun viiden vuoden takuulla ilman kilometrirajaa, joten voit iloita elämästä autostasi huolehtimatta. Nauti mielenrauhasta, jonka yksi alan parhaista takuista sinulle tarjoaa – vakiovarusteena.

 

8 vuoden litiumionipolymeeriakun takuu

Lisäksi Kona hybridin tehokkaan litiumionipolymeeriakun* takuu on kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin.

 

 

Hyundai KONA hinnat, varusteet ja tekniset tiedot

 

Yhteystietomme

 

Mikko puh. 0440219000

Matleena puh. 0440219001

 

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa koeajo tästä