Kurikan yrittäjien kesäestradilla. Lue hyvänmielinen juttu!

Julkaistu 03.08.21 | klo 14:32 | kategoriassa Uutiset


Olimme ”kesäestradilla” Kurikan Yrittäjien haastattelussa. Eira Viitala kyseli meiltä muun muassa tämän työn suolasta, auton lempiväristä ja työstä palautumisen eri keinoista. Kiitos Eiralle hyvänmielen juttutuokiosta ja jutusta!

 

Tämän työn suola

Kaikkein mielenkiintoisinta tässä työssä on ihmiset ja heidän tarinansa. Auto on se väline, jonka ympärillä tämä työ ja yrittäminen tapahtuu. Näin toteaa lähes yhteen ääneen sisarukset Saarakkalan Mikko ja Matleena Automyynti Saarakkalasta. Meille on onneksi matala kynnys tulla ja kysyä, tutkia ja haastatella ja kattella vaihtoehtoja, ja siitä me tykätään tosi paljon. Ja ostajat hakevat tietoa ja puntaroivat yksityiskohtia etukäteen netistäkin, mikä on hyvä asia sekin.

 

Tiiminä toimiminen

Mikon ja Matleenan kanssa rönsyilevä ja naurua hersyvä keskustelu kuvastaa koko tekemisen ja yrittämisen meininkiä. Töihin on mukava tulla. Meillä on ympärillä pitkäaikainen ja osaava henkilökunta, ja yhdessä tehdään. Ja kyllä meillä saa ja voi haastaa yrittäjääkin, että ootko nyt aivan tosissas. Päätöksiä on näiden kans helppo tehdä, toteaa Mikko ja on silminnähden ylpeä porukastaan. Roolijakoa ei ole, vaan Matleena toteaa, että he molemmat tekevät niin myynti- kuin paperitöitä, mutta päävastuu kokonaisuudesta on Mikolla. Ja saman tien Matleena saa kiitosta Mikolta aktiivisesta ja päivitetystä markkinointityöstä.

 

Yrittäjät koolle rennolla mielin

Automyynti Saarakkala on ollut jo 40 vuotta Kurikan Yrittäjien jäsen. Isä Heikki oli aikanaan aktiivinenkin osallistuja, ja Mikko on ollut itsekin paikallisyhdistyksen hallituksessa ja nuorten yrittäjien toiminnassa mukana joitain vuosia sitten. Yrittäjäjärjestö on mielestäni sellainen taustatoimija, ja hyvä niin. Ajattelen, että yrittäjäjärjestön tehtävä ja rooli tulee erityisesti sitten, jos yritys tarvitsee apuja tai neuvoa, jatkaa Mikko. Tilaisuudet ja tapahtumat saa olla mielellään rentoja, että tulee lähdettyä – se on vain sellainen ajan henki.

 

Työstä palautumisen keinoja

Mikon lempiväri autolle? Keltainen. Entä mitä arvostatte itse eniten autossa? Jaa-a. Mitäs nyt tuollaista edes kysyit ja kerrankin Mikko menee hiljaiseksi kunnes toteaa, että sellainen yleisfiilis. Ajomatkoilla mä soitan puheluita, enkä keskity niinkään autoon. Ne on ne ihmiset, hymyilee Mikko. Matleena naurahtaa, että hän sitten päinvastoin sulkee radionkin ja fiilistelee autoa. Istuinmukavuus on tosi tärkeää! Ja siinä kun Mikko sanoo, että hulina ja perheellisen hoplop-meininki kuuluu vapaa-aikaan niin Matleena vetäytyy mielellään soffan nurkkaan tai urheilun pariin.