Peugeot 5008 – tilavuutta ja arjen helpotuksia. Lue asiakastarina!

Julkaistu 03.07.20 | klo 13:36 | kategoriassa Asiakastarina


Peugeot 5008

 

Peugeot 5008 on malliston isoin SUV eli citymaasturi. Autoa saa bensana, dieselinä, manuaalina, automaattina sekä 5- tai 7-paikkaisena.

 

Asiakkaamme Maria ja Jouni ovat ajaneet omalla 5008:llaan nyt reilun vuoden. Heidän autonsa on 7-paikkainen, bensa ja automaattivaihteinen. Katsotaan seuraavaksi, miten auto on toiminut heillä käytössä ja miten auto voi helpottaa ihan arkisissa asioissa.

Kantapääkin ylettyy

 

Marian ja Jounin edellinen auto alkoi olla jo iällä ja kolmannen lapsen ilmoittaessa tulostaan, tuli auton hankinta akuutiksi; nyt haettiin todellista perheautoa. Vaihtoehtoja tuntui löytyvän, mutta haasteeksi muodostui molemmille sopivan ajoasennon löytyminen, koska Maria ja Jouni ovat kovin eripituisia.

 

Meillä oli myymälässä hieno helmiäisvalkoinen 5008 ja jo ensitutustumisen aikana selvisi nopeasti, että 5008:n sähkösäätöinen kuljettajan penkki mahdollisti molemmille hyvät ajoasennot. ”Ja tässä autossa mun kantapääkin ylettyy lattiaan!,” Maria naurahtaa. Kuljettajan penkissä on vielä kaksi muistipaikkaa, mikä pitää kuljettajan vaihdot ripeinä.

 

Avaimettomuus tuo helppoutta

 

Marian ja Jounin 5008-mallissa on avaimeton lukitus ja käynnistys, joka tuo helppoutta ihan arkisiin tilanteisiin. ”Kun itsellä on kädet täynnä kauppakassia ja vauvaa, niin isommat lapset saavat ovet auki, kun sanoo, että paina tuosta”, Maria kuvailee osoittaen auton ovenkahvoissa olevia tunnistimia. Auton keskuslukitus siis aukeaa tunnistimia painettaessa, kun auton avaimet ovat auton lähettyvillä (laukussa/taskussa).

 

Myös avaimeton auton käynnistys/sammutus on arkea helpottava asia, koska noh, kaikki tietävät, että äitien laukuissa on usein aika paljon kaikkea, ja avaimet ovat ”siellä jossain”. Avaimettomuus mahdollistaa sen, että auto käynnistyy ja sammuu Start/stop-napista, kunhan avaimet ovat autossa.

 

Mukavaa matkustamista kolmessa sukupolvessa

 

Miten pitkät automatkat sujuvat, mahtuvatko kaikki ihmiset ja tavarat mukaan turvallisesti? ”Olin yllättynyt, että kaikki kolme lastenistuinta mahtuivat keskiriville”, Jouni muistelee. 5008:n keskimmäisellä penkkirivillä onkin jokaisella paikalla Isofixit ja jokainen penkki liikkuu etäisyyssuunnassa erikseen.

 

Joskus autossa ovat mukana myös Marian vanhemmat, jolloin auton ”kaikki paikat ovat täynnä”. Vaikka väkeä on autossa kolmen sukupolven verran, autoon mahdutaan hyvin. Ihmisten lisäksi autoon menevät kivutta myös matkatavarat, laukut ja rattaat. Jouni naurahtaa myös, että useissa autoissa hänen ollessa kuskin paikalla ei taakse ole mahtunut koskaan kukaan yli 10-vuotias, mutta nyt sekin on mahdollista. Tilavuus onkin käyttäjiensä mielestä 5008:n yksi parhaita puolia.

 

Perheenä matkusteluun tuo mukavuutta tilavuuden lisäksi autossa olevat eri audiosysteemit. ”Lapsille voi ohjata kuulumaan äänikirjoja vain taakse ja etupenkkiläiset pystyvät keskustelemaan rauhassa. Tai lasten nukkuessa voi ohjata musiikin kuulumaan vain eteen”, Maria kuvailee.  Ollaanko jo perillä -kysymysten linkaaminen mahdollisimman pitkälle onnistuu siis helposti.

 

Mistäs lapset tykkäävät? Heidän mielestään parasta autossa ovat takapenkkiläisille saatavilla olevat pöydät. 5008-mallin etupenkkien takana ovat taitettavat pöydät, joihon keskirivin matkustajat voivat laittaa pillimehut ja muut automatkailun tärkeät jutut.

Tuttu juttu!

 

Otetaan loppuun vielä varioitu Tuttu juttu-leikki! Pyydetään Mariaa ja Jounia mainitsemaan yksi paras asia 5008-mallista niin, että toinen ei kuule toisen vastausta; katsotaan osuvatko vastaukset samaan. Jounin mielestä parasta on ehdottomasti ajomukavuus, Marian mielestä parasta on puhelimen ja auton yhteiskäyttö. Okei, ei siis ruusua tällä kertaa, mutta lapsille ehdottomasti jäätelöt ja pikkupösööt! Niin hyvin pikkumiehet jaksoivat odottaa, kun me aikuiset puhuimme autoista. Perheen puolivuotias pikkutyttönen katseli jutusteluamme valloittavasti hymyillen.

 

Kiitos haastattelusta tälle ihastuttavalle perheelle; on aina ilo tavata!

 

-Matleena-