Puoli vuotta Peugeotilla, mikä fiilis? Lue asiakastarina!

Julkaistu 15.07.19 | klo 15:16 | kategoriassa Asiakastarina


Intro

 

Aloitimme uusien Peugeot henkilö- ja pakettiautojen myynnin tammikuussa 2019. Ihan ensimmäiset Peugeot-asiakkaamme olivat kurikkalaiset Tuija ja Esa Juvonen. Heidän autokseen valikoitui Peugeotin monipuolisesta mallistosta korkeammalla istuttava 2008-malli. Nyt tällä autolla on ajoa takana puoli vuotta ja 10 492 kilometriä eli kysymys kuuluu: Juvoset, miten meni ja mikä on fiilis?

 

Ensivaikutelma ja koeajo

 

Kaikki tietävät ensivaikutelman merkityksen. Autoihin tutustuessa asiakkaan silmistä ja eleistä pystyy lukemaan herättääkö jokin auto ihastusta vai ei. Koeajon jälkeinen tuike asiakkaan silmissä kertoo, että tykästyminen on syntynyt.

 

Juvosten kohdalla ensivaikutelmaihastumiset osuivat eri kohtiin. Ihan ensimmäisenä Esaa miellytti 2008-mallin keula. ”Se on massiivisen ja räyhäkkään näköinen”, hän luonnehtii. Tuijaa taas miellytti auton sopivuus naisen käteen; ”pienehkö ratti oli kiva!”, hän sanoo.

 

Ensitykästymisen jälkeen tehdään koeajo. Meillä on koeajoautona automaattivaihteinen, 110-hevosvoimaa tarjoava malli. Esa muistaa koeajon jälkeen yllättyneensä erityisen positiivisesti moottorin pirteydestä ja molemmat tykästyivät auton penkkeihin. ”Auto on ihanan nopea kääntää ja ohjailla!”, Tuija muistelee koeajon jälkeisiä ajatuksiaan.

 

Tarkempi tutustuminen

 

Ihastumisen ja koeajon jälkeen alkaa tarkempi tutustuminen autoon ja sen varusteisiin. 2008:n varustelistalta löytyvät muun muassa kaksialueinen automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, Bluetooth, 7″ kosketusnäyttö, pysäköintitutka, peruustuskamera ja kuljettajan penkin korkeussäätö.  Varustepuolelta Juvosia miellytti eniten peruutuskamera, johon tosin on pitänyt hieman totutella luottamaan. Iso plussa on Peugeotin suomenkieliset valikot audiossa ja ajotietokoneessa.

 

Autoissa kiinnitetään huomiota tietysti myös auton kokoon ja tiloihin. Tavaratilaa arvioitaessa Esalla oli vain yksi kriteeri. ”Kaira piti mahtua autoon!”, pohjoisen reissuja tekevä kalamies naurahtaa. Ja hyvin se on sopinutkin. Juvoset pitävät autoa muutenkin ”sopivan kokoisena”.

 

Peugeot 2008 oli meille sopivan kokoinen auto

ja suomenkieliset valikot olivat iso plussa!”

 

Ostopäätös

 

Ostopäätöstä tehtäessa tullaan tietysti myös auton hintaan ja hintakeskusteluun. Juvosten mielestä hinta oli ”kohdillaan” ja tutussa autokaupassa asiat lutviutuivat nopeasti. Autokaupassa on aina mukava päästä toteuttamaan asiakkaan autohaaveita, ja tässä toteutettiin Esan ja Tuijan haave automaattivaihteisesta autosta.

 

Fiilikset

 

Nyt Peugeot 2008:lla on ajoa takana siis puoli vuotta. Pyydettäessä nimeämään 2008:n yksi paras ominaisuus vastaavat molemmat autoon kulkemisen; korkeampaan autoon on helppo mennä ja tulla pois. Myös varustepuolta molemmat kehuvat edelleen. Peruutuskamerakin lienee nyt automaattivaihteiston lisäksi sellainen varuste, josta ei enää luovuta.

 

Fiilikset ovat olleet siis kaikin puolin positiiviset. Asioinnin helppous on jatkunut myös kaupan teon jälkeen.

 

”Kun Kurikasta saa auton ja autohuollon, niin miksei ostaisi täältä. Pirun helppo tulla tähän.”

 

Bonuskysymys

 

Nyt kun Kurikassa oli viime viikonloppuna Haku päällä- tapahtuma, niin kysytäänpä vielä parisuhdekysymys. Juvoset ovat yhden auton talous, jossa autoa ajaa kumpikin. Helposti kuulee, että apukuljettajan penkiltä pakkaa tulla ohjeita kuljettajalle. Mites on, kumpi Juvosilla ajaa, kuski vai apukuski? Juvoset vastaavat yhteen ääneen, että se, joka on kuskin paikalla ajaa eikä riitoja kuulemma enää ”näillä kilometreillä viitsi harrastaa”.

 

Juuri näin! Mitä sitä turhia kinailemaan, nautitaan autoilusta sovinnolla!

 

Kiitos Juvosille juttutuokiosta, nähdään taas!

-Matleena-