Uusi Hyundai i20 – tyylikäs ja kaunis valinta

Julkaistu 21.01.23 | klo 0:00 | kategoriassa Hyundai, Ajankohtaista


Täysin uusi Hyundai i20

 

Turvallinen ja kaunis valinta

 

Täysin uuden i20:n muotoilu hivelee silmää. Sen houkuttelevissa muotoiluelementeissä näkyyy suorituskykyisen Hyundai N -malliston dna. Uutuus on varustettu älykkäällä tekniikalla, joka tuo mukanaan innovatiivista turvallisuutta ja luokkansa parasta liitettävyyttä.

 

Hyundai i20 on suunniteltu turvalliseksi. Luotu yhdistettäväksi. Luotu sinulle.

 

Minun, sinun, meidän Hyundai i20.

 

Lisäinfot ja yhteydenotto

 

i20-hinnasto

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa koeajo, pyydä tarjous

 

Ulkoasu

 

Herätä huomiota tyylikkäästi

 

Elegantti ja huomiota herättävä i20 havahduttaa esteettisellä ja urheilullisella muotoilullaan. Edeltäjäänsä verrattuna se on leveämpi, pidempi ja matalampi. Muotoilu on saanut inspiraationsa Hyundain Seunsuous Sportiness -ajattelusta – se on harmoninen yhdistelmä energisiä mittasuhteita, tyyliä ja tekniikkaa.

 

Uutuuden korkeus on 1 450 mm (- 24 mm), leveys 1 775 mm (+ 30 mm) ja pituus 4 040 mm (+ 5 mm). Akseliväli on 2 580 mm (+ 10 mm). Kokonaisuuden viimeistelevät uudelleen suunnitellut 17-tuumaiset alumiinivanteet. Tavaratilaa on 351 litraa, 25 litraa aiempaa enemmän.

 

Kaarevia täys-led-ajovaloja korostavat kirkkaat päiväajovalot, jotka kyljen muotoilu yhdistää tyylikkäästi auton takaosaan. Etupuskuria ympäröivät näyttävät ilmanottoaukot ja rohkeailmeinen etusäleikkö, jotka yhdessä antavat autosta voimakkaan vaikutelman.

 

Uudistunut takapuskuri korostaa uuden i20:n ulkoasua – auto huokuu urheilullistuutta kaikista näkökulmista. Virtaviivaisiksi muotoillut led-takavalot yhdistyvät linjakkaasti toisiinsa tavaratilan luukun yli.

 

Musta katto

 

Tämä auto on sinun. Jos sinun makuusi sopii yksiväristä autoa paremmin kaksivärinen, tee siitä sellainen! Phantom Black -sävyinen katto antaa autolle erilaisen ilmeen.

 

17-tuumaiset kevytmetallivanteet

 

Erityisesti i20-mallille suunnitellut tyylikkäät 17-tuumaiset  kevytmetallivanteet* korostavat auton urheilullista ilmettä.

 

Sisätilat

 

Todellinen kauneus kumpuaa sisältä

 

Uuden Hyundai i20:n kasvaneet akseliväli ja leveys tarjoavat takamatkustajille aiempaa väljemmät tilat. Avarat sisätilat tarjoavat kuljettajalle paremman näkyvyyden. Kojelaudan uusi muotoilu on näyttävä ja korostaa yhdessä ovien sisäverhoilun kanssa auton leveyttä. Inspiraatiota muotoiluun on saatu luonnosta. Pimeään aikaan uuden i20:n matkustajat voivat myös nauttia miellyttävästä led-sisävalaistuksesta.

 

Laatua ja tyyliä myös verhoilussa

 

Upouuden i20:n sisätilat on suunniteltu täysin uusiksi, ja istuimiin on valittavissa kolme erilaista verhoiluvaihtoehtoa.

 

Musta sisustus; Comfort-varustetason kangasverhoilu

 

Musta-harmaa; sisustus kaksisävyinen musta-harmaa sisustus ja harmaat tehosteet

 

Musta sisustus ja vihreät tehosteet

Tämä yhdistelmä on saatavilla vain seuraaville ulkoväreille: Phantom Black, Polar White, Sleek Silver, Aurora Grey, Brass.

 

10,25-tuumainen kosketusnäyttö

 

10,25-tuumainen kosketusnäyttö* tarjoaa helpon pääsyn auton toimintoihin, tietoviihdejärjestelmään, navigointijärjestelmään ja älypuhelinsovelluksiin. * Comfort- ja Style-malleissa lisävarusteena.

 

LED-tunnelmavalot*

 

Matkanteko pimeään aikaan on miellyttävämpää, kun autossa ei ole pilkkopimeää. Hienostuneet LED-tunnelmavalot valaisevat auton sisätilat häikäisemättä kuljettajaa. * Vakiona Style-varustetaso.

 

Uusi 10,25″ digitaalinen mittaristo ja kolme ajotilaa

 

10,25 tuuman digitaalinen mittaristo näyttää olennaiset ajotiedot. Voit tarkastella nopeutta, energiavirtausta (vain Hybrid-mallissa) tai SmartSense-ominaisuuksia. Digitaalinen mittaristo vaihtaa väriä ja grafiikkaa valitsemasi ajotilan (Normal, Eco, Sport) mukaan. * Saatavilla Comfort- ja Style-malleissa.

 

Tekniikka

 

Enemmän vaihtoehtoja. Entistä tehokkaampi.

 

Hyundai i20:n moottorimallistossa on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla 48 V -kevythybridijärjestelmä, joka vähentää 3‒4 % auton polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Kevythybridijärjestelmä on Suomessa tarjolla 120-hevosvoimaisen 1,0 T-GDi -bensiinimoottorin ja 7-DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteiston yhteydessä.

 

Tarjolla on myös ilman kevythybridijärjestelmää 100-hevosvoimainen 1,0 T-GDi -bensiinimoottori, jonka yhteydessä autossa on 7-DCT-automaattivaihteisto tai 6-vaihteinen käsivaihteisto. Kolmas moottorivaihtoehto on nelisylinteinen 84-hevosvoimainen 1,2 litran MPi-moottori viisivaihteisella käsivaihteistolla.

 

Edeltäjämalliinsa verrattuna uusi Hyundai i20 painaa 4 % vähemmän, mikä lupaa sille myös kilpailukykyiset CO2-arvot. Painonpudotus tarkoittaa taloudellisempaa liikkumista ajomukavuudesta tinkimättä. Myös automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä (Idle Stop and Go, ISG) takaa osaltaan uutuudelle hyvän polttoainetaloudellisuuden.

 

Energian talteenotto

 

Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai jarruttaessa sähkömoottori toimii generaattorina ja osallistuu auton vauhdin hidastamiseen. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Kertynyttä virtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeelle lähtiessä ja muissa ajon aikaisissa kiihdytyksissä.

 

i20-mallin uusi  48 V -kevythybridijärjestelmä säästää polttoainetta ja vähentää pakokaasupäästöjä, ja tuo polttomoottorille lisää vääntömomenttia kiihdytettäessä.

 

Sujuvampi käynnistys

Erityisesti kaupunkiliikenteessä on hyötyä siitä, että polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin 48 V -akun tuottamaa vääntömomenttia hyödyntäen.

 

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

 

Latautuu ajaessa

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on joko tyhjäkäynnillä tai akun lataustilasta riippuen generaattorina 48 V:n akulle.

 

Hyötyjarrutus

Jarrutuksen ja auton rullaamisen aikana generaattori ottaa talteen liike-energiaa ja muuntaa sen sähköksi. Sähkö otetaan talteen 48 V -akkuun ja hyödynnetään ajon aikana.

 

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu, kun auton nopeus on alle 30 km/h. Polttomoottori sammuu jo rullatessa, ei vasta auton pysähdyttyä. Autossa pysyy kuitenkin virta normaalisti päällä.

 

Yhdistettävyys

 

Pysy yhteydessä autoosi

 

Bluelink® on Hyundain palvelu, joka yhdistää autosi ja älypuhelimesi. Kun puhelimessasi on Bluelink-sovellus, voit lukita ja avata i20:n etänä tai paikantaa autosi, jos et muista tai tiedä tarkasti, mihin se on pysäköity. Sovelluksella voit lähettää puhelimesta auton navigaattoriin kohdetietoja, jolloin ne odottavat sinua valmiina, kun lähdet matkaan. Lisäksi sovellus antaa hälytyksen, jos joku yrittää murtautua autoon. Ja jos tahdot tietää autosi rengaspaineiden tilanteen, saat sovelluksesta myös tämän tiedon. * Bluelink-telematiikkavalmius lisävarusteena Comfort- ja Style-malleissa.

 

10,25-tuumainen kosketusnäyttö

 

i20 tarjoaa arkea helpottavaa innovatiivista teknologiaa. Lisävarusteena saatavassa 10,25-tuumaisessa kosketusnäytössä yhdistyvät 3D-navigointi, media ja liitettävyysominaisuudet. * Lisävarusteena Comfort- ja Style-mallissa.

 

8-tuumainen kosketusnäyttö

 

Kosketusnäytössä on myös langaton älypuhelimen peilaus, jonka avulla voit kätevästi yhdistää ja peilata älypuhelimesi Apple CarPlay:n tai Android Auton kautta.* Vakiona Comfort- ja Style-malleissa.

 

 

Ensiluokkainen Bose®-äänentoistojärjestelmä

 

Nauti mahtavasta äänimaailmasta uuden i20:n korkealuokkaisen Bose® -äänentoistojärjestelmän avulla. Kahdeksan kaiutinta, mukaan lukien subwoofer, mukailevat auton urheilullista tyyliä ja tuottavat äänikokemuksen, joka tuntuu aivan yhtä dynaamiselta kuin upouuden i20:n ajaminen. * Saatavilla vain Navi Pack -paketin mukana Style-mallissa.

 

Langatonta latausta

 

Keskikonsolin latausalusta* mahdollistaa Qi-standardin mukaisten älypuhelimien langattoman latauksen ja peilaamisen auton kosketusnäyttöön. Takamatkustajille on tarjolla USB-portti puhelimen lataamista varten. * Vakiona Comfort- ja Style-malleissa.

 

Turvallisuus

 

Hyundai SmartSense

 

Täysin uusi Hyundai i20 on varustettu kuljettajaa avustavalla Hyundai SmartSense -turvallisuusjärjestelmällä. Monia näistä ominaisuuksista on aiemmin totuttu näkemään vain suuremmissa autoluokissa.

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

 

Kaistallapitoavustin

 

Uudessa i20:ssä on ensimmäistä kertaa kaistallapitoavustin*. Kun toiminto on aktivoitu, se pitää auton keskellä kaistaa ajettaessa nopeuksilla 0–180 km/h moottoriteillä ja kaupungissa. Kuljettajaa avustavat myös vireystilan valvonta (Driver Attention Warning, DAW) sekä kaukovaloavustin (High Beam Assist, HBA).

 

Style-varustetasossa vakiovarusteena oleva tai Comfort-varustetason Smart Cruise Pack -lisävarustepakettiin kuuluva edistynyt kaistallapysymisavustin (Lane Follow Assist, LFA) säätää ohjausta automaattisesti, jotta uusi i20 pysyy keskellä ajokaistaansa. * Saatavilla Smart Cruise Pack -lisävarustepaketin mukana Comfort-mallille ja Safety Pack -lisävarustepaketin mukana Style-malliin.

 

Varmuutta pysäköintiin

 

Uusi Hyundai i20 tarjoaa myös parantunutta pysäköintimukavuutta. Kun autoa peruutetaan, risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (Rear Cross-traffic Collision Assist, RCCA) varoittaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista äänellä ja Parking Collision-avoidance Assist – Reverse (PCA-R) jarruttaa tarvittaessa törmäyksen välttämiseksi. RCCA sisältyy Style-varustetasoon saatavilla olevaan Safety Pack -lisävarustepakettiin ja PCA Style-varustetason Navi & Bluelink Pack -lisävarustepakettiin.

 

Navigaatiopohjainen älykäs vakionopeudensäädin

 

Hyundai i20 tarjoaa navigointiin perustuvan mukautuvan vakionopeussäätimen (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC), joka käyttää auton navigointijärjestelmää ennakoidakseen niin kaarteet kuin suoratkin ajo-osuudet ja säätää ajoneuvon nopeuden turvalliseen ajamiseen sopivaksi. Vakionopeudensäädin kuuluu täysin uuden i20:n varusteluun koko mallistossa. NSCC-järjestelmä ja moottoritieajoavustin (HDA) ovat tarjolla navigointijärjestelmän ja mukautuvan vakionopeussäätimen yhteydessä Comfort ja Style -varustetasoihin lisävarustepakettina.

 

Katvealueen varoitusjärjestelmä

 

Style-varustetasoon saatavilla oleva Safety Pack -lisävarustepaketti tarjoaa katvealueen varoitusjärjestelmän (Blind-spot Collision Avoidance Assist Warning, BCA), joka käyttää tutkaa tarkkailemaan auton takakulmia ja varoittaa havaitessaan toisen ajoneuvon. Tarvittaessa BCA jarruttaa törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi.

 

Älykäs nopeusrajoitusavustin

 

Koko i20-mallistossa vakiovarusteena oleva älykäs nopeusrajoitusavustin (Intelligent Speed Limit Assist, ISLA) varoittaa kuljettajaa sekä äänellä että visuaalisesti, jos nopeusrajoitus ylitetään. Yhdistettynä vakionopeudensäätimeen ISLA pystyy jopa säätämään auton nopeuden itsenäisesti.

 

Katvealueen hätäjarrutusjärjestelmä

 

Järjestelmä varoittaa katvealueella olevasta ajoneuvosta. Jos kuljettaja laittaa vilkun päälle kun katvealueella on toinen ajoneuvo, järjestelmä varoittaa ensin äänimerkillä ja tarvittaessa myös jarruttaa törmäyksen estämiseksi, mikäli kuljettaja ei reagoi varoitukseen.

 

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

 

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assist, FCA) on päivitetty, ja pystyy nyt tunnistamaan autojen lisäksi myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. FCA varoittaa kuljettajaa ensin, mutta jarruttaa tarvittaessa automaattisesti.

 

Kaistavahti (LDW)

 

Kaistavahti (Lane Departure Warning) varoittaa kuljettajaa selkeillä visuaalisilla varoituksilla ja äänimerkeillä auton alkaessa ajautua pois kaistaltaan. Se voi siten auttaa kuljettajaa estämään törmäyksen muihin ajoneuvoihin tai auton suistumisen kaistalta.

 

eCall-hätäpuhelujärjestelmä

 

Täysin uudessa i20:ssa on myös eCall-hätäpuhelujärjestelmä, jonka avulla matkustajat voivat ottaa yhteyttä hätäkeskukseen napin painalluksella. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, jos ajoneuvon turvatyynyt ovat lauenneet. FCA ja eCall-järjestelmä ovat vakiovarusteena täysin uudessa Hyundai i20 -mallistossa.

 

Yhteystietomme

 

Mikko puh. 0440219000

Matleena puh. 0440219001

 

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa koeajo, pyydä tarjous