Uusi Hyundai IONIQ 5- Vuoden Auto Suomessa 2022 finalisti!

Julkaistu 13.11.21 | klo 10:48 | kategoriassa Hyundai, Sähköautot


Vuoden Auto Suomessa 2022 finalisti Hyundai IONIQ 5

 

IONIQ 5 henkii Hyundain ensimmäisen ikonisen mallin, vuoden 1975 Ponyn, piirteitä yhdistäen ne 45 vuoden suunnitteluosaamiseen ripauksella retrohenkeä. Se on osoitus Hyundain puhdaspiirteisen muotokielen kehityksestä.

 

IONIQ 5 on tarjolla 73 kWh -akulla takavetoisena 217-hevosvoimaisena ja nelivetoisena 305-hevosvoimaisena. Varustelutasoja on kaksi, Style ja Premium.

 

Autoja nopeaan toimitukseen!

 

Määräerä takaveto Premium-malleja nopeaan toimitukseen! Pyydä tarjous! 

 

Tarjouksemme

 

Uusiin IONIQ kauppoihin tarjoamme 1% rahoituskoron ilman muita kuluja!

 

Lisäinfot ja yhteydenotto

 

Hyundai IONIQ 5 hinnat, varusteet ja tekniset tiedot

Jätä yhteydenotto, varaa koeajo, pyydä tarjous

 

 

Sähköisen suunnittelun kauneus

 

Henkeäsalpaavan edistyksellinen IONIQ 5 uudelleenmäärittää sähköauton käsitteen. Futuristisella autosuunnittelulla, hämmästyttävällä älyteknologialla, nopealla latauksella ja virtaviivaisella tyylillä varustettu IONIQ 5 on luotu kuljettamaan sinut pidemmälle.

 

Sähköautoilun tulevaisuus on nyt

 

IONIQ 5 on sähkökäyttöinen CUV, jonka henkeäsalpaava muotoilu, erinomainen ajodynamiikka ja supernopeasti latautuva 800 voltin akkujärjestelmä ovat uraauurtavia. Kokonaisuus on rakennettu perusrakenteelle, joka on sähköautoaikakauden tekninen virstanpylväs.

 

Ulkoasu

 

Puhdaslinjainen. Erottuva. Ikoninen. Konseptiauton innovatiivisuus tuotantoautossa.

 

IONIQ 5 on tyylipuhdas tulkinta modernista ajoneuvomuotoilusta, jossa monimutkainen muotokieli on korvattu selkeillä linjoilla ja minimalistisilla rakenteilla. Clamshell-tyyppinen konepelti ulottuu auton koko leveydelle korostaen ikonista ja huipputeknistä olemusta. Kuution muotoisista pikseleistä koostuvat LED-ajovalot ovat keulan kruununjalokivet, ja ne loistavat myös kaikissa tulevissa IONIQ-malleissa.

 

Edestä

 

Etupuskurin ilmettä määrittää V-muoto sekä upotetut ajovalot, joiden tehosta ja valokuviosta ei voi erehtyä.

 

Sivulta

 

Upotetut ovenkahvat korostavat auton graafista sivuprofiilia ja parantavat ulkonäköä sekä aerodynamiikkaa.

 

Takaa

 

Takapuskurin ja -luukun mieleenpainuva muotoilu on harmonisessa sopusoinnussa takavalojen parametrisen muotoilun kanssa.

 

 

Clamshell-tyyppinen konepelti

 

Konepellin sileän ja saumattoman muotoilun kantavana ajatuksena on minimalismi. Clamshell-tyyppinen konepelti ulottuu auton koko leveydelle muodostaen puhdaslinjaisen ilmiasun.

 

 

Tunnusomainen Z-grafiikka

 

IONIQ 5:n kulmikas, lähes geometrinen ulkonäkö perustuu tarkasti mallinnettuihin pintoihin ja muotoihin. Ovien graafinen ulkonäkö yhdistää auton etu- ja takaosan Z-kirjaimen muotoiseksi kokonaisuudeksi.

 

 

Dynaaminen sivuprofiili

 

Lyhyt keula ja virtaviivainen kattolinja antavat IONIQ 5:lle urheilullisen silhuetin. Jyrkästi viistetty C-pilari ja kehyksettömät ikkunat korostavat dynaamista olemusta.

 

 

Kajastuksesta kirkkauteen: 256 erillistä pikseliä

 

Näe ja tule nähdyksi – ikonisen keulan kruununjalokivet ovat 256:stä erillisestä pikselistä koostuvat LED-ajovalot.

 

Selväpiirteiset ja valovoimaiset takavalot

 

Innovatiivinen LED-valosuunnittelu ulottuu myös auton takaosaan. Viisi tyylikästä linjaa heijastavat ja korostavat IONIQ 5 -mallin linjoja.

 

Kattoon integroidut aurinkopaneelit

 

Innovatiivinen aurinkopaneelikatto kerää aurinkoenergiaa ja varastoi sen akustoon. Reaaliaikainen akun lataustaso ja aurinkopaneelikaton energiavirtaus voidaan tarkistaa ohjaamon integroidusta näytöstä, joka kokoaa kaikki ajotiedot ja toiminnot yhteen paikkaan.

 

 

Aktiivinen ilmanottoaukko

 

Etupuskuriin integroitu aktiivinen ilmanottoaukko alleviivaa huipputeknistä ulkonäköä. Suljettuna se parantaa energiatehokkuutta ja avattuna komponenttien jäähdytystä.

 

Etupuskuri

 

Etupuskurin määrittelee huomiota herättävä V-muoto – sen diagonaaliset rypyt ovat korkean teknologian tulkinta Sensuous Sportiness -suunnittelukielestämme, mikä antaa maksimaalisen energian ja tunnelman runsaasta tilavuudesta.

 

 

Uppoasennetut ovenkahvat

 

Tyylikkäät ja virtaviivaiset, uppoasennetut ovenkahvat parantavat ulkonäköä ja pienentävät ilmanvastuskerrointa. Huomaamattomat kosketusanturit vapauttavat ovenkahvat käyttöön automaattisesti.

 

 

Pikselit toistuvat takana

 

Erillisistä pikseleistä koostuvat takavalot ovat katseenvangitsijoita ja samalla kunnianosoitus perinteikkäälle elektroniikkateollisuudelle.

 

 

Aerodynaaminen spoileri

 

Takaspoileri ilmentää Hyundain Sensuous Sportiness -suunnittelufilosofiaa entisestään sekä parantaa aerodynamiikkaa.

 

 

Ulkovärit

 

IONIQ 5 on saatavilla yhdeksällä eri ulkovärillä – joista viisi on luonnon innoittamia ja saatavilla vain IONIQ 5:een. Kaksi värivaihtoehdoista on mattavärejä.

 

(Kysy meiltä mattavärin pesuohjeesta).

 

Sisätilat

 

Aja, työskentele, rentoudu, elä

 

IONIQ 5 on koti kaukana kotoa. Etuistuimilla voi rentoutua taittamalla ne lepoasentoon esimerkiksi auton latauksen ajaksi, ja uuden EV-perusrakenteen ansiosta sen sisätilat tarjoavat poikkeuksellisen avaran ja mukavan matkustuskokemuksen.

 

 

Integroitu näyttö

 

Tyylikäs modulaarinen kojelauta sisältää kaksi integroitua näyttöä: 12,25 tuuman infotainment-kosketusnäytön ja 12,25 tuuman huipputeknisen digitaalimittariston.

 

 

Shift-by-wire-vaihteenvalitsin

 

Ohjauspylväässä sijaitsevan elegantin vaihteenvalitsimen käyttö on nopeaa, intuitiivista ja tarkkaa.

 

 

Ohjauspyörän siivekkeet

 

Autonhallintaa sormenpäillä – regeneratiivisen jarrutuksen tasoa on helppo säätää ohjauspyörän takana olevilla siivekkeillä.

 

 

Monipuolisesti säädettävät etuistuimet

 

Nauti etuistuimien ensiluokkaisesta mukavuudesta. Voit laskea selkänojan yhdellä napin painalluksella lepoasentoon ja ottaa latauksen aikana vaikkapa virkistävät päivätorkut. (Saatavilla Premium -varustetasossa).

 

 

Liukuva keskikonsoli

 

Mukauta matkustamoa tarpeisiisi. Keskikonsoli voidaan liu’uttaa takaistuinten eteen työtasoksi tai vaikkapa piknik-pöydäksi.

 

 

Liu’utettavat takaistuimet

 

Myös takapenkillä matkustaville on tarjolla paljon mukavuutta. Takaistuimia voidaan kallistaa manuaalisesti sekä liu’uttaa taakse- tai eteenpäin jopa 135 mm.

 

 

Takaistuimen mukavuus

 

Takana matkustavat voivat myös nauttia keskikonsolin ominaisuuksista, kuten mukitelineistä, langattomasta älypuhelimen latauksesta ja USB-porteista.

 

 

Luonnon inspiroima ympäristöystävällinen sisustus

 

Kestävä kehitys on koko IONIQ-tuotemerkin ytimessä. IONIQ 5:n sisätilat on valmistettu ekologisesti kestävistä materiaaleista, kuten kierrätetyistä ja luonnonmukaisista kuiduista ja ympäristöystävällisesti tuotetusta nahasta, joka on värjätty pellavansiemenöljypohjaisilla tuotteilla. Materiaaleissa on hyödynnetty esimerkiksi kierrätettyjä PET-muovipulloja.

 

Tekniikka

 

Nauti uskomattomasta kiihtyvyydestä

 

IONIQ 5 kiihtyy kuin urheiluauto. Nelivetoversiolla kiihdytys 0–100 km/h vie vain 5,2 sekuntia ja takavetoversiolla 7,5 sekuntia.

 

Toimintamatka jopa 481 km

 

Hyundain huipputeknisen osaamisen ansiosta IONIQ 5:n toimintamatka on jopa 481 km.

 

Huippunopeus 185 km/h

 

IONIQ 5 tarjoaa erinomaista ajodynamiikkaa, urheilullista suorituskykyä ja 185 km/h huippunopeutta.

 

Tehokas 800 voltin tekniikka

 

IONIQ 5 on yksi ensimmäisistä tuotantoajoneuvoista, joka on varustettu 800 voltin akkujärjestelmällä. Järjestelmä latautuu erittäin nopeasti, toimii huipputehokkaasti ja on ihanteellinen niin kooltaan kuin painoltaan.

 

 

Yksi tai kaksi sähkömoottoria

 

IONIQ 5 on saatavilla kahden sähkömoottorin nelivetoversiona tai yhden sähkömoottorin takavetoversiona.

 

Nelivetoisessa versiossa IONIQ 5 toimii kahdella etu- ja taka-akseliin integroidulla sähkömoottorilla, jotka tuottavat 305 hevosvoimaa (225 kW) tehoa ja 605 Nm välittömän vääntömomentin. Suurin teho edessä 70 kW, takana 155 kW. Suurin vääntö edessä 255 Nm, takana 350 Nm. Kiihtyvyys 0–100 km/h 5,2 sekuntia.

 

Takavetoista IONIQ 5 -versiota kuljettaa taka-akseliin integroitu 160 kW:n sähkömoottori, joka tuottaa 217 hevosvoimaa tehoa ja 350 Nm välittömän vääntömomentin. Kiihtyvyys 0–100 km/h 7,4 sekuntia.

 

Sähköinen neliveto (HTRAC)

 

Hyundai IONIQ 5:n ainutlaatuinen HTRAC-nelivetojärjestelmä pitää sinut liikkeessä kaikenlaisissa olosuhteissa.

 

Säädettävä regeneratiivinen jarrutus

 

Regeneratiivisen jarrutus maksimoi IONIQ 5:n toimintamatkan. Ohjauspyörän takana sijaitsevilla vaihtosiivekkeillä voit tehostaa joko auton hidastuvuutta tai akun ajonaikaista latautumista.

 

Lataus

 

Laaja valikoima joustavia latausvaihtoehtoja

 

Lataa akkua kotonasi yön yli tai muutaman minuutin kauppareissun aikana. IONIQ 5 hyödyntää useita eri latausvaihtoehtoja ja tarjoaa joustavuutta arkeen. Innovatiivinen 800 voltin akkujärjestelmä latautuu ultranopeasti ja tukee sekä 400 voltin lataamista että lataamista tavallisesta sähköpistokkeesta.

 

 

Monilatausjärjestelmä

 

Hyundain patentoitu akkutekniikka tukee sekä 400 että 800 voltin jännitteellä lataamista ilman lisäkomponentteja tai erillisiä sovittimia – huippuluokan lataustekniikkaa, joka pitää sinut jatkuvasti liikkeellä.

 

Virtaa elämään – ultranopea lataus

 

IONIQ 5:n 800 voltin akkujärjestelmä tukee jopa 220 kW tasavirtalatausta. Akun lataaminen 10 prosentista 80 prosenttiin vie vain 18 minuuttia – ja jo 5 minuutin latauksella toimintamatka pitenee jopa 100 kilometriä.

 

Kotilatauslaite vai julkinen latausasema

 

Lataa akkua yön yli kotonasi tai ruokakaupassa piipahtaessasi. Tehokas 11 kW:n sisäinen laturi mahdollistaa vaihtovirtalataukseen monipuolisen hyödyntämisen.

 

Tarpeisiin mukautuva lataus

 

Edistyksellinen akunhallintajärjestelmän avulla päätät, milloin ja miten haluat ladata akkua – vaikkapa öisin, jolloin sähkö on halvempaa.

 

Latausajat pikalatausasemalla

 

220-350 kW:n pikalatausasema
Latausaika n. 18 minuuttia (10–80 %). 5 minuutin latauksella toimintamatka pitenee 111 km.

 

50 kW:n pikalatausasema
Latausaika n. 60 minuuttia (10–80 %). 5 minuutin latauksella toimintamatka pitenee 28 km.

 

 

Kotilatauslaite tai julkinen latausasema

 

Latausaika koti- tai julkisella latausasemalla (Type 2, 10,5 kW 3-vaihelataus) on noin 6 tuntia 9 minuuttia (10-80 %).

 

 

Mukavuus

 

Erinomaisen mukavaa ja tehokasta matkantekoa

 

IONIQ 5:n huipputekniset käyttöominaisuudet ovat yhtä ainutlaatuisia kuin älykkäitä ja helppokäyttöisiä. IONIQ 5 tukee myös ympäristöystävällistä sähköisen liikkumisen elämäntyyliä innovatiivisella V2L-toiminnolla, jonka avulla voit käyttää tai ladata esimerkiksi sähköpolkupyöriä ja -skoottereita tai retkeilyvarusteita.

 

Sähkölaitteiden lataaminen auton sisällä

 

Vehicle-to-Load-tekniikalla (V2L) voit käyttää mitä tahansa laitetta tai ladata enintään 3,6 kW:n sähkölaitteita 220 V:n pistokkeesta.

 

 

Tai missä tahansa

 

Ja ulkoiseen latausporttiin kytkettävällä adapterilla voit vaivattomasti käyttää tai ladata jopa 3,6 kW:n sähkölaitteita auton ulkopuolella.

 

 

Tavaratilat edessä ja takana

 

Keulan lisätavaratila tarjoaa jopa 57 litraa ylimääräistä kuormatilaa.

 

 

Runsaasti tavaratilaa

 

IONIQ 5:n tavaratila on 527 litraa, ja takaistuimet taittamalla se voidaan kasvattaa lähes 1600-litraiseksi. Monipuolisuuden lisäämiseksi takaistuimia voidaan liu’uttaa eteenpäin jopa 135 mm ja taittaa 6:4-suhteessa.

 

 

Automaattinen kaksialueilmastointi

 

Automaattisen kaksialueilmastoinnin avulla kuljettaja ja etumatkustaja voivat säätää itse haluamansa sisälämpötilan. Valitse vain haluamasi lämpötila ja järjestelmä tekee loput.

 

 

Erittäin säädettävät sähköiset istuimet

 

Etuistuimia voidaan säätää kahdeksalla eri tavalla – jopa makuuasentoon asti. Myös takaistuimet ovat sähköisesti säädettävissä.

 

 

Sähkökäyttöinen takaluukku – hands free

 

Sähkökäyttöinen takaluukku avautuu automaattisesti, kun järjestelmä havaitsee älyavaimen olevan ajoneuvon läheisyydessä vähintään 3 sekunnin ajan. Ominaisuus on erityisen käytännöllinen suurten kantamusten lastaamisessa.

 

 

Takaistuinten ilmasuuttimet

 

Takaistuimilla matkustaminen on miellyttävää, kiitos erillisten takaistuinten ilmasuutinten.

 

 

Liitettävyys

 

Ole yhteydessä muihin juuri niin usein kuin haluat

 

IONIQ 5:n älyteknologian avulla voit olla yhteydessä muihin juuri niin usein kuin haluat. Nauti saumattomista yhteyksistä ja elämää helpottavasta innovatiivisesta teknologiasta, kuten Bluelink® Connected Car Services -palvelusta, joka mahdollistaa auton toimintojen hallinnan älypuhelimellasi. Navigointijärjestelmään sisältyy viiden vuoden ilmainen tilaus Hyundain LIVE -palveluihin.

 

12,25″ digitaalimittaristo

 

12,25-tuumainen digitaalimittaristo näyttää tärkeät tiedot siellä, missä näet ne parhaiten: edessä ja keskellä.

 

 

12,25″ infotainment-kosketusnäyttö

 

Käyttäjäystävällinen 12,25-tuumaisen infotainment-kosketusnäytön avulla hallitset IONIQ 5:n toimintoja helposti.

 

 

Bose® Premium

 

Bose® Premium -äänentoistojärjestelmän kahdeksan kaiutinta ja subwoofer tarjoavat kristallin kirkasta äänentoistoa.

 

 

E-Call

 

E-Call soittaa automaattisesti apua paikalle, jos tapahtuu onnettomuus, jossa turvatyynyt laukeavat. Hätäapua on mahdollista saada ympäri vuorokauden myös SOS-painiketta painamalla.

 

 

Langaton lataus

 

Keskikonsolin tehokkaassa älypuhelimen langattomassa latausalustassa on jäähdytystoiminto, joka lisää turvallisuutta estämällä älypuhelimen ylikuumenemisen.

 

 

USB-portit edessä ja takana

 

Kannettavien sähkölaitteiden lataaminen käy helposti kolmella usb-portilla. Edessä portteja on kaksi, joista toinen datapistoke ja takaistuimilla on yksi usb-portti.

 

Huippuluokan liitettävyys

 

Täysin uusi IONIQ 5 on varustettu uusimmalla älytekniikalla ja huippuluokan Bluelink® Connected Car Services -palvelulla, jonka kautta voit hallita autoasi älypuhelimella tai äänikomennoilla. Lisäksi navigointijärjestelmään sisältyy Hyundain LIVE-palvelu, jonka avulla voit etsiä reaaliaikaista tietoa liikenteestä sekä lähialueiden pysäköinnistä ja latausasemista.

 

Bluelink® tarjoaa saumatonta liitettävyyttä ja älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät ajamisesta mukavampaa.

 

Huippuluokan turvallisuutta ja edistyksellisiä ajoavustintoimintoja

 

Hyundai IONIQ 5 on varustettu mielenrauhaa lisäävällä Hyundai SmartSense-teknologialla, jonka älykkäät turvallisuus- ja ajoavustinjärjestelmät ovat alan huippua. IONIQ 5 on myös ensimmäinen Hyundai, joka käyttää tason 2 autonomista turvallisuustekniikkaa.

 

Edistyksellinen HUD-näyttö

 

Tuulilasiin heijastava 44-tuumainen HUD-näyttö edistää ajoturvallisuutta ja ohjaa sinua turvallisesti ympäri maailmaa. Se heijastaa kuljettajan näkökenttään tärkeitä ajonaikaisia tietoja, kuten ajonopeuden ja kaistanvaihto-ohjeet.

 

 

Tason 2 autonominen ajo

 

IONIQ 5 on ensimmäinen Hyundai-malli, joka sisältää tason 2 autonomisen ajamisen mahdollistavan Highway Driving Assist II -järjestelmän.

 

360 asteen kamerajärjestelmä (SVM)

 

Ahdas pysäköintihalli? Pieni autopesula? Ei ongelmaa. IONIQ 5:n kamerat muodostavat 360 asteen näkymän auton ympäristöstä, mikä helpottaa ahtaissa tiloissa ajamista.

 

 

Katvealueen näyttö mittaristossa (BVM)

 

Järjestelmä näyttää oikean ja vasemman katvealueen digitaalimittariston näytöllä. Kamerat aktivoidaan suuntavilkkua käyttämällä.

 

Yhteensä seitsemän turvatyynyä

 

Suunniteltu suojaamaan sinua ja matkustajiasi. Yhteensä 7 turvatyynyä parantavat IONIQ 5:n kolariturvallisuutta ja minimoivat esimerkiksi törmäyksestä aiheutuvia päänvammoja.

 

Sekä:

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä pyöräilijöiden tunnistuksella (FCA)
Katvealueen törmäyksen välttämisavustin (BCA)
Risteävän liikenteen törmäyksen välttämisavustin (RCCA)
Törmäyksen välttämisavustin peruutettaessa (PCA)
Kaistallapitoavustin (LKA)
Älykäs vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla (SCC w/ S&G)
Pysäköinti kauko-ohjauksella (RSPA)
Älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA)
Navigaatiopohjainen vakionopeudensäädin (NSCC)
Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DA

 

Turvallisen poistumisen avustin lapsilukolla (SEA)

 

Turvallisen poistumisen avustin varoittaa takaa lähestyvistä ajoneuvoista ja tarvittaessa lukitsee takaovien lapsilukot.

 

 

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ajoneuvot ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

 

Takuu

 

5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa

Kuten kaikki Hyundait, täysin uusi IONIQ 5 täyttää korkeimmatkin laatustandardit. Ja sen vakuudeksi myönnämmekin viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa. Nauti yhdestä alan parhaista takuista ja sen mahdollistamasta huolettomasta autoilusta.

 

 

Yhteystietomme

 

Mikko puh. 0440219000

Matleena puh. 0440219001

 

Jätä yhteydenottopyyntö, varaa koeajo, pyydä tarjous