Hyundai on alkuvuoden kovin kasvaja!

Julkaistu 28.03.24 | klo 18:19 | kategoriassa Uutiset, Hyundai


Hyundai on alkuvuoden kovin kasvaja

 

Suomen eniten myydyistä kymmenestä automerkistä Hyundai on alkuvuoden 2024 aikana kasvattanut rekisteröintejään ylivoimaisesti eniten edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, peräti 65,2 % (1.1.-27.3.2024).

 

Kaikkiaan käyttövoimista suosituin alkuvuoden rekisteröinneissä on ollut bensiini, toiseksi eniten on rekisteröity sähköautoja. Hyundai-merkkisissä henkilöautoissa bensiini ja sähkö kulkevat rinta rinnan: täyssähköautojen osuus rekisteröinneistä on 49 %, bensiinikäyttöisten 50,5 %, joista valtaosa on ladattavia ja täyshybridejä.

 

Tammi-maaliskuussa (1.1.-27.3.2024) Hyundain täyssähköautoja on ensirekisteröity Suomessa automerkeistä 5. eniten. Kaikkiaan teillämme liikkuu jo yli 5 200 sähkö-Hyundaita, mikä tekee merkistä Suomen 5. suosituimman sähköautomerkin.

 

Hyundai on nykyisessä markkinatilanteessa hyvässä asemassa, sillä mallistomme vastaa mainiosti sähköisten voimalinjojen ja ladattavien autojen niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin autotarpeisiin. Erityisesti Hyundain kilpailukykyinen sähköautomallisto on siivittänyt rekisteröinnit alkuvuoden aikana hurjan hienoon kasvuun, kertoo Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka.

 

Laadukas ja teknologisesti edistynyt mallistomme tarjoaa moneen erilaiseen liikkumistarpeeseen sopivan ratkaisun. Hyundain automallit ovat tunnetusti myös markkinoiden pienikulutuksisimpia, jatkaa Kurikka.

 

Suomen eniten rekisteröity Hyundai-malli alkuvuonna on ollut IONIQ 5, joka on saanut suurta huomiota lanseerauksestaan lähtien. Myös Vuoden Auto Suomessa 2024 -tunnustuksen saanutta täysin uutta Hyundai KONAa on myyty alkuvuonna hyvin.

 

On erittäin hyvä uutinen, että autoalaa vaivannut saatavuuspula on väistynyt ja valinnanvaraa on taas nopeisiinkin toimituksiin, kertoo Kurikka.

 

Vuoden 2024 Hyundai-uutuuksista merkin ensimmäisen täyssähköisen N-sarjatuotantoauton, IONIQ 5 N:n, myynti alkoi Suomessa maaliskuun alussa ja ensimmäisiä autoja odotellaan saapuvaksi toukokuussa. Hyundai IONIQ 5 N voitti hiljattain myös arvostetun World Car of the Year -kilpailun World Performance Car 2024 -kategorian.

 

Seuraavana uutuutena Suomeen saapuu merkin toinen lippulaiva – täysin uusi Hyundai Santa Fe. Mallin myynti alkaa Suomessa huhtikuun alussa.

 

Hyundain suosituimmat automallit 1.1.-27.3.2024

1.  Hyundai IONIQ 5
2. Hyundai KONA
3. Hyundai TUCSON
4. Hyundai i30
5. Hyundai i20

Tervetuloa Hyundai-kaupoille meille Kurikkaan!

Mikko ja Matleena